Ne bi to podnio
34

Rooney strahuje od najgoreg košmara: Nadam se da Liverpool neće osvojiti titulu

Klix.ba
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Bivši nogometaš Evertona i Manchester Uniteda legendarni Wayne Rooney smatra da bi Liverpoolovo osvajanje titule prvaka bilo košmar za svakog navijača Karamela te je rekao da se iskreno nada kako će Manchester City osvojiti Premiership.

Rooney trenutno nosi dres MLS tima DC United i kako kaže, sretan je što se nalazi daleko od države, upravo zbog činjenice da se Liverpool bori za titulu prvaka.

"Manchester City i Liverpool se bore za titulu i dobro je što sam daleko od svoje zemlje. Nadam se da će Građani osvojiti titulu prvaka. Iskreno, ne mogu mirno gledati kako se Redsi bore za titulu i kako se njihovi navijači raduju, a osvajanje titule prvaka bi bio loš dan za svakog navijača Evertona. To bi bio košmar", rekao je Rooney.

Rooney se prisjetio 2005. godine kada je Liverpool pobjedom protiv Milana osvojio titulu prvaka Evrope i to isksutvo je naveo kao razlog zašto ne želi da ekipa Jurgena Kloppa osvoji titulu prvaka.

"Sjećam se kako je bilo 2005. godine kada je Liverpool osvojio Ligu prvaka. Navijači tog kluba još uvijek o tome pričaju, a ako osvoje Premiership, onda će o tome pričati narednih 10-15 godina", kazao je Rooney.

Liverpool je trenutno na prvom mjestu engleskog Premiershipa sa 76 osvojenih bodova, dva više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje.