The Sun
0

Rooney spreman za gradski derbi sa Cityjem

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney zaigrat će u subotnjem gradskom derbiju 35. kola engleskog nogometnog prvenstva u kojem će snage odmjeriti Manchester City i njegov Manchester United, piše The Sun.

Povreda desnog zgloba uvjetovala je Rooneyjev izostanak s posljednje dvije prvenstvene utakmice (poraz od Chelseaja 2-1, remi s Blackburnom 0-0), dok je napadač engleske reprezentacije nastupio u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna nedovoljno zaliječen, te je izdržao tek 55 minuta na terenu.

The Sun navodi da je Rooney svojim bliskim prijateljima povjerio da više ne osjeća bol u zglobu, te da će biti spreman za ogled na City of Manchester Stadiumu u kojoj “crveni vragovi” moraju pobijediti žele li zadržati kakvo-takvu nadu u obranu naslova u Premiershipu (za vodećim Chelseajem zaostaju četiri boda četiri kola prije kraja sezone).

Rooney je ove sezone postigao 26 prvenstvenih golova u 29 odigranih utakmica, te je najbolji strijelac Premiershipa, a ukupno je u svim takmičenjima suparničke mreže zatresao 34 puta.