Pita se šta dalje
30

Rooney se nakon poslovnog kraha javio iz pustinje, opušta se u društvu supruge

D. P.
Rooney sa suprugom Coleen (Foto: Instagram)
Rooney sa suprugom Coleen (Foto: Instagram)
Za razliku od nogometne karijere tokom koje je postao apsolutna legenda Manchester Uniteda i engleskog nogometa, Wayne Rooney se nikako ne može pohvaliti onime što radi nakon što je okačio kopačke o klin.

Rooney se nakon nogometne karijere posvetio trenerskoj, ali se čini da mu to nikako ne ide i doživio je krah za krahom. Nakon Derby Countyja i DC Uniteda, suočio se s najvećim neuspjehom u Birmingham Cityju.

Preuzeo je Birmingham u play-off zoni na petom mjestu engleskog Championshipa, ali je nakon samo dva mjeseca dobio otkaz jer je ekipu doveo do zone ispadanja. Od tog dana nije se pojavljivao nigdje u javnosti i odlučio je posvetiti se odmoru.

Sada se slavni engleski napadač konačno pojavio u javnosti i otkrio gdje se nalazi u posljednje vrijeme. Naime, sa suprugom Coleen je otputovao u Dubai i tu pronašao mir.

Coleen i Wayne su u posljednjih nekoliko dana objavili niz fotografija iz Dubaija, gdje su se lijepo opustili noseći tradicionalnu odjeću, jahanjem kamila, probavanjem arapske hrane...

Upravo takvo nešto Rooney je i najavio nakon što je dobio otkaz u Birminghamu. Obratio se javnosti saopćenjem u kojem je naveo da neko vrijeme neće biti trener, da će uzeti odmor za sebe i svoju porodicu te dobro razmotriti svoje naredne korake.