Nogomet
0

Rooney se nada se da će doživotno ostati u Manchester Unitedu

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AP)
Wayne Rooney (Foto: AP)
Prvog dana nove godine svjetlo dana je ugledao i drugi dio iznimno zanimljivog intervjua koji je klupskoj televiziji dao napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney.

Otkrio je 25-godišnji nogometaš svoje rituale uoči svake utakmice.

"Nakon zagrijavanja uvijek odlazim u sobu za masažu i pomolim se. I to je otprilike to. Prilično sam opušten, malo slušam muziku, ali imam svoj vlastiti iPod, tako da ne slušam ono što pušta Patrice Evra. Jesam li ikad dobio odgovor na svoje molitve? Jesam, briljantan odgovor. Osvojio sam tri naslova u Premiershipu, Ligu prvaka i dva Carling Cupa. Nadam se da ćemo osvojiti još trofeja kako bih se mogao približiti onom što su napravili Giggsy, Scholesy i Gaz Neville", rekao je Rooney.

Još se jednom osvrnuo i na svoje odugovlačenje oko potpisivanja novog ugovora. Već je priznao da je pogriješio što je tako postupio, a kada je napokon odlučio produžiti ugovor, sve je, tvrdi, trajalo vrlo kratko.

"Tog sam četvrtka navečer razgovarao s vlasnicima kluba Glazerima, menadžerom Alexom Fergusonom i izvršnim direktorom Davidom Gillom. Nazvali su me i objasnili mi da će klub nastaviti ići dosadašnjim putem i da će i dalje biti uspješan. Nakon toga sam se javio svome agentu, i ugovorio mu sastanak s Gillom. Drugi dan sam otišao na trening, a nakon njega je trebalo samo dva sata da se dogovorimo oko novog ugovora."

"Hoću li doživotno ostati u Manchester Unitedu? Nadam se. Sadašnji me ugovor veže do moje 30. godine, tako da se nadam da ću ostati. Sumnjam da ću uspjeti dostići Scholesa i Giggsa jer mislim da nemam pravo tijelo za tako dugačku karijeru."

Rooney je za kraj poželio da mu 2011. godina bude puna pozitivnih iznenađenja, a otkrio je i kojeg se iznenađenja iz djetinjstva najradije sjeća.

"Kad sam bio dijete, obožavao sam Duncana Fergusona (bivši napadača Rangersa, Evertona i Newcastlea, op. a.) zbog njegove strasti za nogometom. To je bio igrač kojeg sam uvijek želio gledati, a imao sam sreće da sam na kraju i igrao s njim. Sjećam se kad je završio u zatvoru, redovno sam mu pisao. I onda sam se jednog dana vratio iz škole, a kod kuće me čekalo pismo od Duncana", otkrio je svoju dječačku radost Rooney.