|

Rooney se izvinio navijačima Manchester Uniteda

Rooney se izvinio navijačima Manchester Uniteda
0
T
Totalsport
26.11.2010. u 09:06
4
komentara
0

dijeljenja
Rooney se izvinio navijačima Manchester Uniteda Wayne Rooney (Foto: AFP)
Prije no što je potpisao produženje ugovora za Manchester United, napadač Wayne Rooney dugo je na "vatri" držao navijače kluba koji su mu sporost poprilično zamjerili.
Posebno je ljutila štovatelje "crvenih vragova" mogućnost da se engleski nogometni reprezentativac pomami za silnim milijunima gradskog rivala Cityja, koji se najglasnije spominjao u kombinacijama pri mogućem transferu. Poigravanje s njihovim emocijama, kako su to navijači kluba s Old Trafforda shvaćali, prije potpisivanje saradnje na dodatnih pet godina ostala je "otvorena rana" koju je Rooney, napokon, odlučio sanirati izjavom koja je trebala biti uobličena u izvinjenje:

"Osjećam potrebu da se izvinim svima koji tvrde da to nisam napravio. Ako je tako, onda se izvinjavam. Ali, mislim da sam dovoljno po tom pitanju napravio produženjem ugovora na više godina. Uspjehe želim ovdje.

Što se tiče Manchester Cityja, za kojeg su svi tvrdili da ću im pristupiti, vjerujte mi na riječ - da sam otišao iz Uniteda, otišao bih u inostranstvo. Oduševljen sam ostankom", kazao je Rooney.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...