Nakon utakmice ljutih rivala
0

Rooney: Nisam ja kriv za Kompanyjevo isključenje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Najbolji nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney ogradio se od krivnje za isključenje kapitena Manchester Cityja Vincenta Kompanyja u nedjeljnom gradskom derbiju u sklopu 3. kola FA Cupa.

"Rooney je rekao sudiji šta bi trebao pokazati. Direktno je utjecao na odluku sudije", bjesnio je menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini nakon susreta.

Isključenje se dogodilo u 12. minuti susreta nakon starta Kompanyja na Portugalca Nanija s dvije noge. Iako nije bilo međusobnog dodira sudija Chris Foy procijenio je da je start bio pogibeljan i poslao je kapitena "Građana" prijevremeno u svlačionicu.

"Smiješno je kako ljudi misle da sam ja isključio Kompanyja. Nisam ja sudija i nisam pokazao crveni karton. Ali bio je to očiti crveni karton, start s dvije noge", napisao je Rooney na svom Twitter-profilu.

Putem društvene mreže oglasio se i defanzivac "crvenih vragova" Rio Ferdinand koji je branio sudijsku odluku:"Kako može uopće biti debate oko crvenog kartona? Nakon starta s dvije noge ide se van - crveni karton. To je činjenica."