Podrška bivšem klubu
21

Rooney: Mourinho radi sve što je potrebno, City će teško ponoviti prošlu sezonu

Klix.ba
Rooney i Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Rooney i Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Bivši nogometaš Manchester Uniteda i Evertona, a sada član DC Uniteda Wayne Rooney, kazao je da menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho radi sve što je potrebno te da se nada kako će upravo klub s Old Trafforda stati na put Manchester Cityju.

Građani su prošlu sezonu u Premiershipu završili na furiozan način sa 100 bodova, a srušili su i brojne rekorde te su na najuvjedljiviji način u historiji osvojili jednu od najjačih liga svijeta.

Rooney smatra da će ekipa Pepa Guardiole teško ponoviti prošlu sezonu, da Unitedu treba još nekoliko pojačanja, ali da igrači treniraju i rade dobro.

"Manchester Cityju će biti teško ponoviti prošlu sezonu, a nadam se da će ih neko zaustaviti. Bilo bi lijepo kada bi to bio Manchester United, a evidentno, potrebna su to još neka pojačanja. Siguran sam da Mourinho radi sve što je potrebno. Bilo je dosta priče o svemu, ali Mourinho iza zatvorenih vrata radi s timom koliko treba", istakao je Rooney.

Crveni đavoli su prošlu sezonu završili na drugom mjestu, a u prvom kolu nove sezone na otvaranju će igrati protiv nekadašnjeg prvaka Leicestera.