David Beckham
0

'Rooney je životinja koju niko ne treba dirati'

Sarajevo-x.com
Engleski fudbaler David Beckham izjavio je da su neke njegove kolege kao što su Wayne Rooney i Zinedine Zidane poznati po svojoj agresivnosti na terenu, ali da ih to upravo čini posebnima na terenu.

David Beckham je sa engleskim novinarima razgovarao upravo pred svoj 109 nastup za reprezentaciju. Naime, sutra se na Wembleyu engleska selekcija susreće s slovačkim nacionalnim timom u prijateljskoj utakmici.

Beckham je prilikom razgovora otkrio da će do kraja sezone ostati u AC Milanu, a poslije toga odlazi u američki L.A. Galaxy na jednu sezonu.

'Milan me želi nazad nakon te sezone u Galaxyju i ja sam već pristao na to. No, i pored mojih putovanja na relaciji Italija - SAD želim da bude jasno da sam uvijek dostupan Engleskoj. Još osjećam veliku strast kad igram za svoju zemlju, pa ako me budu htjeli i kad budem 45-godišnjak i dalje ću igrati', izjavio je raspoloženi Beckham.

Slavni fudbaler je dodao i da njegove kolega iz nacionalnog tima, energični Wayne Rooney, imaju možda problema s agresijom na terenu ali da upravo to čini Rooneyja tako dobrim igračem.

'Wayne nekad pretjeruje ali njegova agresivnost je ono što ga čini najboljim. Ako mu uzmete to, on će postati neko drugi. I ja sam kao mlad igrač znao poludjeti, ali sada mogu predvidjeti i spriječiti lošu reakciju', dodaje Beckham.

Pričajući o Rooneyu, Beckham je spomenuo i fudbalsku legendu Zinedina Zidanea.

'Pogledajte Zidanea, njemu u očima možete vidjeti kad bura dolazi. Ali takva strast se ne može steći, morate biti rođeni kao takav igrač. Tako i Wayne zna da griješi, ali ipak postupa instinktivno. To je ta životinja u njemu koju niko ne bi smio dirati', zaključuje Beckham.