Kevin Keegan
0

"Rooney je sam kriv za medijski pritisak"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši selektor engleske nogometne reprezentacije Kevin Keegan otvoreno je kritizirao napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Riječ je o Rooneyjevim slabim igrama ove sezone (tek jedan postignut premierligaški gol u šest kola), a za koje se u klubu s Old Trafforda pronalazi opravdanje u velikom medijskom pritisku na njega, posebno otkako je u javnost izašla na vidjelo priča da je varao svoju trudnu suprugu s prostitutkom.

"Njegova igra protiv Boltona (2-2) govori mi da nema samopouzdanja. Da bi Manchester pobjeđivao na gostovanjima poput ovog kod Boltona treba Rooneyja koji puca od snage i koji je u punoj snazi, a to nije slučaj", komentirao je Keegan, koji ovih dana radi kao stručni sukomentator.

Za medijski pritisak, kaže Keegan, kriv je sam Rooney.

"Ne možete imati sve, prodavati prava na svoje vjenčanje medijima i biti eksponirani kada vam odgovara, a onda odjednom reći dosta. Kada jednom krenete s velikom eksponiranošću, onda se toga teško riješiti, stalno ste u novinama."

Rooneyju je utakmica na Reebok stadionu bila prva gostujuća otkako je u javnosti iskrsnula njegova afera s prostitutkom, a navijači Boltona ispratili su ga zvižducima u nastavku kada ga je Alex Ferguson zamijenio s Federicom Machedom.