Sarađivali u Unitedu
29

Rooney ima drugačije mišljenje: Van Gaal je daleko najbolji trener s kojim sam radio

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney otkrio je kako je holandski stručnjak Louis van Gaal najbolji trener s kojim je u karijeri imao priliku sarađivati.

Van Gaal je u Manchester United stigao 2014. godine, a iako se očekivalo da će na Old Traffordu igrati puno znajačniju ulogu, već 2016. godine otišao je iz kluba i na njegovo mjesto je stigao Jose Mourinho.

Holandski stručnjak bio je razočaran zbog toga što je u Manchester Unitedu dobio otkaz, javno je rekao da to nije očekivao od kluba i da je imao punu podršku čelnika, a da se radi o sjajnom stručnjaku, dokaz je izjava tadašnjeg kapitena Waynea Rooneyja.

"Van Gaal je daleko najbolji trener s kojim sam radio - 100 posto. Njegove taktičke vještine, način pripreme za utakmicu i pažnja na najsitnije detalje su zadiviljujući. Divio sam mu se jer nikada nisam vidio takve stvari ranije", kazao je Rooney.

Van Gaal je u izuzetno teškoj situaciji u kojoj je Manchester United tražio povratak u vrh engleskog nogometa dao priliku nekim mladim igračima, prije svega Marcusu Rashfordu, a tri godine nakon njegovog odlaska čini se da je ovaj bivši trener Bayerna, Barcelone, Ajaxa i reprezentacije Holandije mogao dobiti i još nekoliko sezona.