Nogomet
3

Rooney i Van Persie propuštaju derbi protiv Chelseaja

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Bez dvojice najboljih nogometaša zaigrat će Manchester United u nedjelju na premierligaškom gostovanju kod Chelseaja.

Tako je menadžer Crvenih vragova David Moyes potvrdio da na dispoziciji neće imati Waynea Rooneyja i Robina van Persieja.

Rooney je propustio posljednji tri utakmice Uniteda zbog povrede prepona, a iako se vratio treninzima, meč protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu za njega dolazi prerano.

"Wayne se vratio, svjež je, ali nije spreman za Chelsea. Trenira i trči i izgleda prilično dobro. Imao je pauzu, dobro je radio i imao je nekoliko dana pod suncem. Nadam se da će od svega toga imati koristi, ali ne za ovu utakmicu", rekao je Moyes koji je Rooneyja u svrhu čim prijeg oporavka poslao na nekoliko dana u Egipat.

Van Persie je pak propustio posljednjih devet utakmica Manchester Uniteda zbog povrede bedrenog mišića, a škotski menadžer ne može odrediti tačan datum njegovog povratka.

"Nadam se da Robin ima dobre šanse da počne s nama trenirati od iduće sedmice. Imati ga ponovo na travi zajedno s nama bio bi nam veliki stimulans. On je zaista važan igrač, igrač koji nam je nedostajao. Ali sada je sve bliže, većina ih je sve bliže povratku i nadamo se da nećemo predugo čekati dok se vrate."