Vježba i samo vježba
33

Rooney: Govorili su mi da ne vježbam udarce s centra i da takve golove neću postići

K. H.
Engleski napadač Wayne Rooney postigao je spektakularan gol u pobjedi DC Uniteda protiv Orlanda kada je s udaljenosti od 60 metara lobovao protivničkog golmana i tako donio minimalnu pobjedu svom timu.

Rooneyju ovo nije prvi put u karijeri da postiže ovakve pogotke, a kako kaže, različiti menadžeri i saigrači su mu tokom karijere govorili da nema smisla vježbati takve udarce.

Ipak, gol koji je postigao protiv Orlanda, ali i oni raniji u dresu Manchester Uniteda dokaz su da se Rooneyjeva vježba isplatila i da su njegovi dalekometni udarci jedno od njegovih najjačih oružja.

"Poseban je osjećaj postići ovakav pogodak, to je nešto što sam često vježbao, a različiti menadžeri i saigrači govorili bi mi: 'Zašto to vježbaš? Nećeš dati gol iz te pozicije'. Ali, vježbao sam zbog utakmica kao što je ova, bio je to dobar udarac i važan gol za nas", rekao je 33-godišnji napadač.

Rooney je u dresu DC Uniteda postigao 21 pogodak u 38 mečeva, a istakao je da je veoma sretan zbog dolaska u MLS ligu.

"Bilo je fantastično, uživao sam u vremenu provedenom ovdje, još nas čeka puno lijepih stvari. Znamo da možemo igrati još bolje“, dodao je Rooney.