Nije mogao ignorisati
70

Ronaldu poništen gol zbog nevjerovatnog ofsajda pa mu navijači Al Hilala skandirali "Messi, Messi"

E. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: Screenshot)
Cristiano Ronaldo (Foto: Screenshot)
Navijači saudijskog Al Hilala su imali zanimljivu poruku za jednog od najboljih nogometaša svih vremena Cristiana Ronalda prilikom gostovanja Al Nassra u derbiju šampionata Saudijske Arabije.
Provocirali su Portugalca tako što su mu skandirali ime njegovog najvećeg rivala Lionela Messija iz Argentine.

"Messi, Messi", čulo se sa tribina tamošnjeg stadiona, a Portugalac koji inače ne reaguje na ovakve stvari, sada je odlučio da se nasmije na ovakve prozivke i pošalje nekoliko poljubaca fanovima protivničkog tima.

Portugalskom superstaru je na ovom susretu inače poništen pogodak zbog nevjerovatnog ofsajda budući da je rame Ronalda bilo u nedozvoljenoj poziciji.

Poništeni pogodak Cristiana Ronalda (Foto: Screenshot)
Poništeni pogodak Cristiana Ronalda (Foto: Screenshot)

Kada je njegov trener Luis Castro vidio pomenutu situaciju na mobitelu, pokazivao je sudiji da je pogriješio te da mora priznati pogodak.

Reakciju trenera Castra pogledajte ovdje, a Ronaldov poništeni pogodak ovdje.

Inače, Al Nassr je poražen u ovom susretu rezultatom 3:0, a golove za sastav Al Hilala su postigli srbijanski nogometaši Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović.

Al Hilal je prvoplasirani na tabeli sa 41 osvojenim bodom dok je njihov najveći rival Al Nassr drugoplasirani sa sedam bodova manje poslije 15 odigranih utakmica.

U sljedećem kolu Al Hilal će gostovati kod ekipe Al Taee dok će Al Nassr na svom terenu dočekati sastav Al Riyadha.