Pokorio četiri zemlje
68

Ronaldu je Superkup Italije 26. titula u karijeri

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Nakon utakmice Superkupa Italije u kojoj je Cristiano Ronaldo pogodio za pobjedu Juventusa protiv Milana Portugalac je osigurao 26. trofej u svojoj brilijantnoj karijeri.

Ronaldova kolekcija trofeja i dalje raste, a posljednji u nizu je trofej Superkupa Italije koji je osvojio s Juventusom ostvarivši tako svoj san da 2019. godinu započne uspješno s novim klubom.

Sve je počelo pobjedom u Superkupu Portugala kada je Ronaldo osvojio trofej sa Sportingom kao sedamnaestogodišnjak. Tada je u trijumfu nad Leixoesom rezultatom 5:1 bio na klupi i to samo nekoliko dana nakon što je debitovao. To mu je ujedno jedina titula s prvim klubom.

Uslijedio je prelazak u Manchester United s kojim je triput osvojio Premiership, jednom FA Cup, dvaput League Cup te po jednom Community Shield, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Prva sezona u Real Madridu prošla je bez trofeja, ali su potom krenuli uspjesi. Ronaldo je dvaput osvojio La Ligu, dvaput Kup kralja, dvaput Superkup Španije, dvaput evropski Superkup, dvaput Svjetsko klupsko prvenstvo i čak četiri puta Ligu prvaka. Stadion Santiago Bernabeu je napustio s 15 trofeja, ali i četiri Zlatne lopte.

Prošle godine je Ronaldo prešao u Juventus, a u srijedu je pogotkom za pobjedu nad Milanom u Superkupu Italije osigurao prvi trofej s novim klubom. U finalima takmičenja ima 19 golova.

Ronaldo danas ima 33 godine i 26 trofeja osvojenih u četiri zemlje, ali je i dalje "gladan" uspjeha. Radi se o perfektnom sportisti koji nikad nije zadovoljan i koji uvijek želi više.