Protiv Tottenhama
81

Ronaldova sestra Elma objasnila šta je Ten Hag uradio njenom bratu, niko ga tako nije ponizio

H. H.
Foto: Twitter / montaža
Foto: Twitter / montaža
Portugalac Cristiano Ronaldo je izazvao pravi haos u Manchester Unitedu nakon što je otišao u svlačionicu prije kraja utakmice s Tottenhamom (2:0), a odmah je potom napustio i stadion te nije slavio pobjedu sa saigračima. Engleski mediji su ga žestoko kritikovali, a na Instagramu se oglasila i njegova sestra Elma Aveiro koja je otkrila zanimljive detalje.

Ona tvrdi da je trener Manchestera Erik Ten Haag zagrijavao Portugalca od 35. minute, a na kraju ga nije uveo u igru, što je itekako ponižavajuće za jednog od najboljih nogometaša svih vremena.

"Cristiano Ronaldo se zagrijavao od 35. minuta prvog poluvremena, a trener je na kraju odlučio da u igru pošalje Elangu, a ne njega. Samo oni koji igraju nogomet znaju koliko je to odvratno, a još više za igrača njegovog nivoa, i zato je otišao u svlačionicu prije posljednjeg zvižduka.

Cristiano je ove sezone odigrao 695 minuta, što nije ni osam kompletnih utakmica, i uvijek je dobivao šansu na kraju, tako da je nemoguće da ima kontinuitet, da povećava tempo i pokaže za šta je sposoban.

Status Ronaldove sestre na Instagramu (Foto: Screenshot)
Status Ronaldove sestre na Instagramu (Foto: Screenshot)

Cristiano ne treba ništa da dokazuje, Erik Ten Hag ipak mora nešto da dokaže u nogometu i da održi riječ kada je rekao da Ronalda želi u timu i da će ga koristiti, a ne da govori kako poštuje njegovu karijeru i da ga zato nije ubacio u igru u teškom porazu od Cityja.

U sljedećoj utakmici protiv Chelseaja vidjet ćemo šta će biti. Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još sedam utakmica", napisala je Elma.

Inače, ovo je drugi put da je Ronaldo pod Ten Hagovim vodstvom napustio utakmicu prije njenog kraja budući da je isto napravio na poluvremenu prijateljskog duela protiv Rayo Vallecana nakon što je zamijenjen.