Nogomet
0

Ronaldov Corinthians osvojio Brazilski kup

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Corinthiansa osvojili su drugi trofej sezone, odigravši 2-2 u uzvratnoj utakmici finala Brazilskog kupa protiv Internacionala, što im je kombinirano s 2-0 iz prvog dvoboja bilo dovoljno za trijumf.

Nervoznu utakmicu obilježila su isključenja po jednog igrača s obje strane, a kraj susreta na klupi nije dočekao niti jedan trener.

Veznjak Internacionala, domaćina ovog susreta, i argentinske nogometne reprezentacije Andres D’Alessandro je zbog udaranja supraničkog igrača u 78. minuti zaradio direktno isključenje. Kod Corinthiansa, koji je u Porto Alegre doputovao s 2-0 iz utakmice odigrane prije sedam dana u Sao Paulo, pet minuta kasnije isključen je veznjak Elias nakon druge javne opomene.

Pobjedu Corinthiansa, koji je ranije osvojio prvenstvo Paulista, prokomentirao je na ovoj utakmici neprimjetni Ronaldo:

  • Ostvarili smo najveći cilj zadan prije početka sezone, plasman u Libertadores Cup. Pokazali smo timski duh, snagu, zajedništvo i nadasve taktičku disciplinu. Bilo je ovo sjajno finale, šteta zbog provokacija, no one ne umanjuju sjaj našeg uspjeha.

Do trećega osvajanja Brazilskog kupa (1995., 2002., 2009.) Corinthians je došao pogocima napadača Jorgea Henriquea (glavom) u 19. i Andree Santosa devet minuta kasnije. Alecsandro, koji je ušao s klupe, pogocima je iz 71. i 75. minute tek uspio izjednačiti rezultat.

Brazilski kup, finale, uzvratna utakmica:

Internacional - Corinthians 2-2 (Alecsandro 71, 75 / Henrique 19, Santos 28) (prva utakmica 0-2)