Nogomet
0

Ronaldo: Želim Ronaldinha u Milanu

Sarajevo-x.com
Napadač brazilske reprezentacije i Barcelone Ronaldinho trenutno ima lošu sezonu u španskoj ligi i sve su izglednije prilike da će napustiti svoj klub na kraju sezone. Ronaldo bi zato svog brazilskog kolegu želio vidjeti u svojoj ekipi.

Danas je vrlo malo klubova koji si mogu priuštiti igrača kao što je 27-godišnji Ronaldinho. Ipak, za njega su dosad interes pokazali Milan, Inter i Chelsea.

Pred kraj prošle godine, sa predsjednikom Silviom Berlusconnijem, velikim obožavateljem Ronaldinha, Milan je u više navrata pokazao zainteresovanost za Barceloninim napadačem.

Ipak, ako se uzme u obzir njihov multimilionski sponzorski ugovor sa Nikeom, kompanijom koja je sponzor i Ronaldinhu, Inter je jedan od glavnih favorita za dovođenje Brazilca u svoju ekipu.

Kako saznaje Goal.com, Ronaldo se ipak nada da će njegov brazilski kolega završiti s njim na San Siru. "Da li bi mogao doći u Milan? Da, to bi bilo predivno", rekao je Ronaldo. "Znam da će biti teško", dodao je.

I ako se Ronaldinho pridruži Milanu, ne postoji garancija da će Ronaldo ostati u klubu s obzirom da još nije potpisao novi ugovor, koji ističe u junu ove godine.