Ostaje u nogometu
113

Ronaldo: Želim kupiti drugoligaša u Španiji ili Engleskoj i biti inovativan

Klix.ba
Ronaldo Luís Nazário de Lima (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo Luís Nazário de Lima (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Luis Nazario de Lima Ronaldo u budućnosti želi postati vlasnik jednog drugoligaša iz Engleske ili Španije.

U razgovoru za Folha de Sao Paulo on je kazao da je još uvijek rano za kandidaturu za predsjednika FS Brazila, ali da planira kupiti drugoligaša u Španiji ili Engleskog kako bi pokušao napraviti nešto inovativno.

"Ne vidim sebe kao kandidata za predsjednika Fudbalskog saveza Brazila. To bi bila velika čast, ali prije toga moram steći iskustvo vodeći neki veliki klub. U budućnosti želim kupiti klub u Championshipu ili Segundi, želim uraditi nešto inovativno i mislim da sam spreman za taj izazov", rekao je Ronaldo te otkrio od kojih se stvari ne mora sakrivati.

"Kao nogometaš, često sam krio pivo u limenci Guarane, a sada mi je drago što se ne moram time baviti", završio je legendarni nogometaš.

Ronaldo je tokom svoje karijere odigrao 343 utakmice u kojima je postigao 247 pogodaka, a najveći trag ostavio je u Real Madridu gdje je postigao 83 pogotka. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 98 susreta i postigao 62 pogotka.