Real Madrid
0

Ronaldo želi Raulovu sedmicu

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Na konferenciji za novinare u Los Angelesu, nakon prvog američkog treninga nogometaša Reala na terenu Kalifornijskog univerzitetu, Cristiano Ronaldo odgovarao je na novinarska pitanja.

Tom je prilikom otkrio da priželujkuje dres s brojem sedam, koji ostaje neiskorišten nakon odlaska Raula Gonzaleza u Schalke, a koji Ronaldo nosi i nosio je veći dio karijere, kako u Manchester Unitedu, tako i u portugalskoj reprezentaciji. Prošle je sezone, u svojoj prvoj godini ugovora, Ronaldo nosio devetku.

"Volio bih preuzeti dres s brojem sedam. Siguran sam da bi i Raul bio sretan zbog toga. On najbolje zna kako se u ovom trenutku osjećam", rekao je 25-godišnji Portugalac o dojučerašnjem saigraču dodavši: "Raul je uvijek bio važan Realov igrač. Donio je odluku koja najbolje odgovara njegovim interesima. Veliki je profesionalac i siguran sam da će i u Bundesligi igrati na visokom nivou."

Kad je u pitanju njegov novi trener-sunarodnjak Jose Mourinho, Ronaldo ima samo riječi hvale: "Mourinho je pobjednik. Real Madrid ima ofanzivno orijentirane igrače, pa očekujem da ćemo biti i ofanzivna ekipa. Sada je glavni prioritet čim se prije dovesti u formu: kako meni, tako i cijeloj ekipi."

"Vrlo smo svi uzbuđeni i naporno radimo. Trebamo zadržati ovaj nivo uzbuđenja u pokušajima osvajanja trofeja. Barcelona je prošle sezone bila konstantnija ekipa. No, to ne mora ništa značiti. Siguran sam da ćemo ove sezone biti bolji."

"Možemo li pobijediti Barcelonu? Da u to ne vjerujem, ne bih bio ovdje."