Junak Portugala
135

Ronaldo: Uvijek vjerujem u sebe, bili smo blizu pobjede protiv velikog favorita

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Cristiano Ronaldo je uvjeren da će Portugal izboriti plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u 1. kolu grupe B remizirao protiv Španije (3:3). Upravo je Ronaldo obilježio meč time što je postigao hat-trick.

S 33 godine i 130 dana na ramenima Ronaldo je postao najstariji igrač koji je postigao hat-trick na nekom svjetskom prvenstu.

To je bio njegov 51. hat-trick u karijeri, a postizanjem samo prvog sinoćnjeg gola najavio je pisanje historije pošto je tako postao tek četvrti igrač koji je postigao gol na četiri različita svjetska prvensva te je postao i prvi igrač u historiji ovog sporta koji je postizao barem po gol na osam uzastopnih velikih takmičenja (evropska prvenstva 2004., 2008., 2012. i 2016. te svjetska 2006., 2010., 2014. i 2018.)..

"Moramo gledati na naterni meč pošto je naš cilj da pobijedimo. Moramo ići meč po meč i proći grupnu fazu. Nismo favoriti, ali ćemo dati najbolje od sebe i pokušati pobijediti Maroko u srijedu", kazao je Ronaldo te se osvrnuo na svoju predstavu: "Vrlo sam sretan i uvijek vjerujem u sebe. Radi se još jednom hat-tricku u mojoj karijeri, ali najvažnije je da istaknemo šta je tim uradio. Igrali smo protiv favorita koji želi osvojiti Svjetsko prvenstvo i vodili smo dva puta tokom meča. Bili smo blizu tri boda, a uspjeli smo osvojiti jedan. Sretan sam pošto smo pred kraj uspjeli da izjednačimo."

Portugalci svoj naredni meč igraju u srijedu kada će se susresti protiv Maroka u 14:00 sati. Maroko je u 1. kolu izgubio od Irana rezultatom 1:0.