Brazzo i CR
63

Ronaldo ušao u Salihamidžićevo društvo, njegovo prezime je sedmo iznad Juventusove "sedmice"

Klix.ba
Cristiano Ronaldo je tek sedmi igrač u historiji Juventusa čije će prezime stajati iznad broja sedam na dresu Stare dame, a jedan od onih koji su također nosili "sedmicu" u Juventusu je Hasan Salihamidžić.

Naime, imena iznad brojeva u Seriji A uvedena su tek 1994. godine, a od tada je samo šest igrača nosilo svoje prezime iznad "sedmice" u Juventusu.

Sve je krenulo s Angelom Di Livijem, a onda su taj broj naslijedili Gianluca Pessotto, Hasan Salihamidžić, Simone Pepe, Simone Zaza i Juan Cuadrado.

Interesantno je da su u Juventusu sedmog jula ove godine na svojoj kineskoj društvenoj platformi Weibo objavili video na kojem su izlistali imena šest igrača koji su nosili broj sedam u ovom klubu. Tada su se povećale špekulacije o Ronaldovom dolasku u klub, ali se pretpostavljalo da Juventus taj video objavljuje samo zbog toga što je sedmi dan u mjesecu.

Kasnije se ispostavilo da je Ronaldo zaista novo Juventusovo pojačanje i bilo je jasno da će on postati sedma Juventusova "sedmica" te da će se tako pridružiti igračima koji su nosili taj broj u Staroj dami.

Salihamidžić je dres Juventusa nosio od 2007. do 2011. godine, a Ronaldovo vrijeme tek dolazi. Najavljeno je da će ga Juventus predstaviti večeras u 18:30 sati.