Uoči el clasica
0

Ronaldo u šest utakmica nikada nije zabio Barceloni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Od subote, 16. aprila, pa do 3. maja, najveći španski nogometni rivali Barcelona i Real Madrid odigrat će čak četiri dvoboja. Prvi od njih u subotnjem prvenstvenom derbiju u Madridu.

Taj dvoboj Barcelona dočekuje na prvom mjestu u Primeri, sa osam bodova prednosti pred Realom, sedam kola prije kraja. Nakon toga će 20. aprila novi ''el clasico'' Real i Barcelona odigrati u Valenciji, u finalu Kupa kralja, a potom im predstoje i dvije utakmice u polufinalu Lige prvaka.

"Moramo biti pozitivni i vjerovati u sebe", poručio je Cristiano Ronaldo, koji u šest ogleda protiv Barcelone koje je odigrao u karijeri, što u Real Madridu, što u Manchester Unitedu, nije postigao niti jedan pogodak.

"Mislim da je ovo jedinstven slučaj u nogometu i da se nikada ranije nije dogodilo, da odigrate tako puno utakmica u kratkom vremenu protiv istog kluba. Moramo svi zajedno u tome uživati. To je lijepo i dobro za nogomet u cijelosti", poručio je Ronaldo putem klupske web-stranice.

Bivši Realov vezni igrač, Englez Steve McManaman, koji nije izgubio niti jedan od sedam ''clasica'' između 1999. i 2003. godine, ponudio je vlastiti doživljaj španskog derbija.

"Nema utakmice koja je ravna ili veća od ''el clasica'', s obzirom na historiju i tradiciju. Baš sam jako volio te utakmice. Ako ostvariš pozitivan rezultat, užitak je maksimalan. Ako, pak, izgubiš, doživljavaš to kao apsolutni užas", veli McManaman.