|

Ronaldo u dresu reprezentacije apsolutno dominira u odnosu na Messija

Ronaldo u dresu reprezentacije apsolutno dominira u odnosu na Messija
407
Piše: N. K.
16.6.2019. u 15:27
78
komentara
407

dijeljenja
Ronaldo u dresu reprezentacije apsolutno dominira u odnosu na Messija Lionel Messi i Cristiano Ronaldo
Ljubitelji nogometa blagoslovljeni su gledanjem najvažnije sporedne stvari na svijetu u eri dva najbolja igrača Lionel Messi i Cristiana Ronalda, a navijači nikada nisu daleko od uzburkane rasprave i debate o tome koji je od dvojice napadača bolji.
Naravno, sve ovisi o metricama koje koristite za poređenje pa je za nekog presudna statistika, dok će drugi ocjenjivati na osnovu čistog iskustva gledanja njihovog stila igranja.

I pored svega što čine u klupskom nogometu, mnogi ih teško mogu uvrstiti u društvo Diega Maradone i Pelea među najbolje svih vremena jer su obojica, ako izuzmemo Ronaldovo osvajanja Evropskog prvenstva 2016. godine, bez velikih dostignuća u dresovima reprezentacije.

Kontrast je posebno jasan posljednjih sedmica gdje je Ronaldo zasjao i osvojio Ligu nacija s Portugalom, dok je Messi s Argentinom otvorio Copa Americu porazom od Kolumbije rezultatom 2:0.

Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE) Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)


Kontrast tu ne prestaje jer Ronaldo ima više od duplo postignutih pogodaka u zvaničnim utakmicama u odnosu na Messija.

Kada se u obzir uzimaju i prijateljske utakmice, Ronaldo vodi rezultatom 88-67, ali ako se računaju samo službeni mečevi, onda je prednost uduplana 71-35. Portugalac je postigao 37 golova na svjetskim prvenstvima i kvalifikacijama, 29 puta na evropskim prvenstvima i kvalifikacijama, dva puta na Kupu konferedacije i tri puta u Ligi nacija.

S druge strane, Messi je na svjetskim prvenstvima i kvalifikacijama postigao 27 pogodaka, dok je na Copa Americi bio strijelac samo osam puta. Mora se priznati da je Ronaldo imao daleko više utakmica od Messija, ali je opet razlika postignutih golova ogromna.

Lionel Messi (Foto: EPA-EFE) Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)


Messi je postigao više golova u prijateljskim susretima (32-17), ali to je statistika s kojom se najmanje može neko pohvaliti.
Prijavi grešku


Komentari (78)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...