Tu su i ostale zvijezde
107

Ronaldo u arapskoj nošnji zaigrao beduinski ples s mačem i obilježio svečani dan

D. P.
Ronaldo slavi Saudijski nacionalni dan (Foto: Screenshot)
Ronaldo slavi Saudijski nacionalni dan (Foto: Screenshot)
Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard i ostale nogometne zvijezde koje su ove godine stigle u Saudijsku Arabiju na poseban način obilježile su Saudijski nacionalni dan.

Saudijski nacionalni dan slavi se svake godine 23. septembra, a ovoga puta slavlje pada na dan vikenda. Stoga, nogometne zvijezde, koje su u proteklom periodu u velikom broju stigle u ovu azijsku zemlju, u slobodnom periodu između utakmica obilježile su ovaj dan.

Cristiano Ronaldo i njegovi saigrači iz Al Nassra obukli su tradicionalnu arapsku odjeću u snimku koji traje dvije i po minute. Ronaldo je centralna figura snimka dok sa svojim saigračima izvodi tradicionalni Ardah ples.

Inače, Ardah ples je vrsta narodnog plesa kojeg izvode beduini iz plemena Najd. Izvode ga muškarci noseći mačeve ili štapove, praćeni bubnjevima.

Koncept snimka je taj da se svi nogometaši Al Nassra spremaju za ovaj nacionalni dan pa tako Otavio odlazi kod frizera da mu napravi posebnu frizuru za državni praznik. U videu se pojavljuju i ostale zvijezde poput Marcela Brozovića i Sadija Manea.

Fotografiju u narodnoj nošnji objavio je i trener Al-Ettifaqa Steven Gerrard. Inače, Ronaldo je sinoć u derbiju Al Nassra i Al Ahlija postigao dva gola i donio pobjedu domaćinu rezultatom 4:3.