Nogomet
0

Ronaldo u 50 ligaških utakmica za Real postigao 48 pogodaka

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Jubilej je u 1-0 porazu kod Osasune proslavio Cristiano Ronaldo, portugalski napadač madridskoga Reala. Naime, nedjeljna utakmica bila mu je 50. u Primeri.

Ronaldo je u Real stigao u transferu iz Manchester Uniteda, a za "kraljeve" je debitirao 29. augusta 2009. godine postigavši pritom i jedan gol. Ukupno je za sada za Real zabio 48 puta u španskom nogometnom prvenstvu, rasparavši mreže 17 timova.

U svojoj prvoj sezoni za Real, Ronaldo je propustio odigrati devet utakmica, od čega ih šest otpada na povrede, a tri na suspenzije. U 29 ligaških utakmica koliko je te sezone igrao postigao je 26 golova, a vrlo je izvjesno da će ove sezone tu brojku premašiti. Naime, trenutno je Portugalac vodeći na listi Primerinih strijelaca s 22 postignuta gola u 21 odigranoj utakmici.

Ronaldo je golovima "častio" sedamnaest različitih timova, s tim da su ove sezone Getafe, Deportivo, Hercules, Valencia i Malaga od njega primila dva, a Villarreal i Athletic tri pogotka. Četiri gola zabio je Santanderu. Preostale pogotke postigao je Espanyolu i Zaragozi...