Govorio o Portugalcu
249

Ronaldo: Trenirao sam zato što moram, a Cristianu je to strast

Klix.ba
Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo smatra kako je samo u jednom elementu nogometne igre sličan s portugalskim imenjakom Cristianom, koji je godinama u svjetskom vrhu.

"Različiti smo zbog pozicije na kojoj igramo i načina na koji izvršavamo zadatke na terenu. Cristiano ima svoj način na koji pokušava stići do protivničkog gola, a on je različit od moje nogometne zamisli. Ono po čemu smo isti je želja za postizanje gola. Mislim da je Cristiano u odličnoj formi s obzirom na njegove godine, a vidi se da postoji želja da i dalje napreduje", rekao je Ronaldo.

Cristiano je s 10 postignutih golova u 14 mečeva prvi strijelac Serije A i najbolji golgeter Stare dame na startu sezone u posljednjih 50 godina.

"Razlika između nas je i način treninga te vremena posvećenog usavršavanja talenta. Recimo, ja sam trenirao jer sam morao, a Cristianu je to strast. Da sam radio koliko on..." ostao je nedorečen Ronaldo.

Portugalac je nakon trofejnih godina u Manchester Unitedu i Real Madridu ljetos došao u Juventus s namjerom da s Crno-bijelim pokuša osvojiti Ligu prvaka.