Neuhvatljivi Portugalac
252

Ronaldo trčao čak 32,5 kilometra na sat prije postizanja drugog gola za United

N. K.
Ronaldo oduševio i s 36 godina (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo oduševio i s 36 godina (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo je dostigao brzinu od sjajnih 32,5 kilometra na sat tokom svog trka prilikom postizanja drugog gola u jučerašnjoj pobjedi Manchester Uniteda nad Newcastleom rezultatom 4:1.

Portugalski napadač ponovo je debitovao za klub nakon što je prije više od 12 godina napustio Manchester i prešao u Real Madrid.

Ronaldo je predvodio Manchester United i uspio je postići dva gola u svom povratku na Old Trafford.

Sve je krenulo njegovim prvim golom pred sami kraj prvog poluvremena, a Newcastle je brzo odgovorio jer je Javier Manquillo izjednačio nakon prekida.

Ronaldo je tada pokazao svoju brzinu i vještinu realizacije. Naime, 36-godišnjak je zapanjujuće istrčao kontru brzinom od 32,5 kilometra na sat kako bi se sjurio ka golu i potom pospremio loptu u mrežu poslavši je kroz noge golmana Newcastlea.

Unatoč godinama, Ronaldova zabilježena brzina svrstala ga je u red najbržih igrača Premiershipa jer su Adam Armstrong, Adama Traore i Wilfried Zaha ove sezone bili najbrži s brzinama od 35,6, 35,5 i 35,2 kilometara na sat.

Inače, United je kasnije potvrdio pobjedu golovima Brune Fernandesa i Jesseja Lingarda pa je tako na najbolji način obilježen nevjerovatan dan za ekipu Olea Gunnara Solskjaera.