Nogomet
85

Ronaldo srušio Vatrene, Halilović postao najmlađi debitant u historiji

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Portugala s 1-0 u prijateljskom susretu igranom pred 13.000 gledatelja u Ženevi. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je postigao gol u 36. minuti prizemnim udarcem ljevicom s nekih 14 metara kojem je prethodilo ubacivanje s desne strane i povratna lopta Varele.

Portugalac je u prvih 45 minuta koliko je igrao ujedno bio i najbolji pojedinac, a u 41. minuti je pogodio prečku.

U 50. minuti susreta hrvatski selektor Igor Štimac u igru je umjesto Ivan Strinića uveo Alena Halilovića, koji je s nepunih 17 godina (18. juna će navršiti 17) postao najmlađi debitant u historiji Vatrenih. Prethodno je najmlađi bio Josip Radošević koji je u septembru 2012., također pod Štimcem, debitirao protiv Belgije kao 18-godišnjak.

Hrvatska je najbolju priliku za izjednačenje imala u završnici. U 87. minuti susreta je udarac Halilovića iskosa s desne strane otišao malo pored gola, dok je u prvoj minuti sudijske nadoknade skoro zabio i Domagoj Vida nakon kornera Darija Srne.

Bila je ovo četvrta međusobna utakmica Hrvatske i Portugala i treći poraz Vatrenih koji su u tim susretima ostali bez postignutog gola. Valja reći i kako su uz Halilovića za reprezentaciju u ovom susretu debitirali i Hrvoje Milić i Igor Bubnjić.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Portugal 0-1 (Ronaldo 36)