Nogomet
0

Ronaldo siguran da Portugal ide na SP

Totalsport
Najskuplji svjetski nogometaš, ozlijeđeni napadač madridskog Reala i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo uvjeren je da će njegovi suigrači u reprezentaciji i bez njegove pomoći biti bolji od Bosne i Hercegovine u dvije utakmice.

Ronaldo je došao u Lisabon u utorak, te je obavio magnetsku rezonancu. Pregled je pokazao da gležanj njegove desne noge nije u dobrom stanju, te su se tako i Portugalci uvjerili kako je njihov najbolji nogometaš nepodoban za igru.

Real Madrid je u prethodnim danima obavještavao Portugalski nogometni savez da Ronaldo nije spreman za igranje dvije dokvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine, ali su ipak dopustili da se igrač uputi prema Lisabonu i da se Portugalci sami uvjere u težinu njegove ozljede.

  • Navijat ću za moje suigrače. Siguran sam da će Portugal izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo – izjavio je Ronaldo za Marcu.

Kada već neće biti u mogućnosti zaigrati za Portugal u Lisabonu 14. novembra i u Zenici četiri dana kasnije, Ronaldo se nada da će se barem oporaviti do najvećeg derbija španskog nogometa, okršaja Barcelone i Reala na stadionu Camp Nou 28. novembra.

  • Volio bih zaigrati i prije tog duela. Utakmica protiv Barcelone je najveća, ali ja želim igrati i prije toga. Priznajem da sam pomalo i nestrpljiv jer jedva čekam opet zaigrati nogomet. Osjećam se dobro, počeo sam već trčati, te se nadam da ću se sljedeće sedmice pridružiti suigračima na treninzima.

Na upit o Realovoj blamaži i porazu u šesnaestini finala Kupa kralja od trećeligaša Alcorcona s ukupnih 4-1, CR je nevoljko i samo kratko odgovorio:

  • Kup je već u zaboravu, pripada prošlosti.