Nogomet
0

Ronaldo se vratio na terene nakon 13 mjeseci

FENA
Nekadašnji najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldo, vratio se na nogometne terene nakon 13 mjeseci pauze zbog povrede koljena.

Tridesetdvogodišnji Ronaldo igrao je posljednje 23 minute dvoboja brazilskog Kupa između njegova Corinthiansa i domaće Itumbiare, koji je završio pobjedom Cotinthiansa s 2:0.

Ronaldo je dobro podnio napore utakmice, ali je zadobio povredu nakon utakmice. Jedan od novinara koji su željeli dobiti izjavu slavnog igrača odmah na travnjaku neoprezno je pogodio Ronalda mikrofonom u lice, nakon čega mu je oteklo desno oko.

"Zadovoljan sam njegovim debijem. Dobro se kretao i pokušao je nekoliko driblinga", izjavio je trener Corinthiansa Mano Menezes.

Ronaldu je ovo bila prva službena utakmica koju je odigrao nakon teške povrede lijevog koljena, koju je zadobio tokom utakmice italijanskog prvenstva između Milana i Livorna u februaru prošle godine. Nakon te povrede više nije igrao za Milan, a u decembru je potpisao ugovor s Corinthiansom.

Ovo je bio prvi nastup Ronalda za neki brazilski klub nakon 1994., kada je kao 17-godišnjak igrao za Cruzeiro. Zatim je u Evropi nastupao za PSV iz Eindhovena, Barcelonu, Inter, Real Madrid i Milan.