Na današnji dan
7

Ronaldo se prisjetio najvažnijeg trofeja u karijeri: Doživjeli smo nešto historijsko

K. H.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo prisjetio se finala Evropskog prvenstva 2016. godine kada je njegova reprezentacija postala prvak Evrope, a on je za tu titulu rekao da mu je ujedno i najvažnija u karijeri.

Ronaldo je u svim klubovima u kojima je igrao, a posebno u Real Madridu, osvojio sve što se osvojiti može, kako na klupskom tako i na individualnom nivou, no jedan trofej posebno pamti i on je osvojen s reprezentacijom Portugala.

Naime, Portugal je 2016. godine u finalu Evropskog prvenstva pobijedio Francusku sa 1:0 pogotkom koji je postigao Eder, a kako se to desilo na današnji dan, Ronaldo se objavom na Facebooku prisjetio tog meča i napisao da je to najvažnija titula u njegovoj karijeri.

"Prije četiri godine, na današnji dan, doživjeli smo nešto historijsko i jedinstveno za nas. Ovo je sigurno najvažniji trofej u mojoj karijeri", napisao je Ronaldo na Facebooku.

Podsjećamo, Ronaldo je u pomenutom finalu doživio povredu u prvom poluvremenu, zbog čega je u suzama napustio teren, no kasnije je svejedno slavio i podigao trofej za osvajača Evropskog prvenstva.