Brazilski kup
0

Ronaldo se ponovo upisao u strijelce

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilski nogometaš Ronaldo (32) zabio je svoj prvi gol za Corinthians u skoro dva mjeseca i tako pomogao svojoj momčadi da dođe na korak do osvajanja brazilskog Kupa.

Corinthians je slavio protiv Internacionala 2-0 na domaćem terenu u prvoj finalnoj utakmici, a bivši trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e zabio je svoj 11. ovosezonski gol u 53. minuti utakmice.

U vodstvo je Corinthians doveo Jorge Enrique u 26. minuti poentiravši nakon lijepe asistencije Marcela Oliveire, dok je “El Fenomeno” potvrdio pobjedu svoje ekipe nakon asistencije Eliasa. Internacional je posljednji sudijin zvižduk dočekao s igračem manje radi isključenja Leandra u 79. minuti, samo 22. minute nakon što je ušao u igru.

Kažimo i da je Internacional u ovoj utakmici igrao bez svoja tri najbolja igrača, argentinskog playmakera Andresa D'Alessandra radi povrede, te Brazilaca Nilmara i Klebera koji se nalaze s brazilskom reprezentacijom na Kupu konfederacija u Južnoafričkoj Republici.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 2. jula u Porto Alegreu, a pobjednik takmičenja izborit će izravan nastup u Copi Libertadores (južnoameričke verzije Lige prvaka) sljedeće sezone.

Brazilski Kup, finale, prva utakmica:

Corinhians – Internacional 2-0 (Jorge Enrique 26, Ronaldo 53)