Serie A
238

Ronaldo s dva pogotka iz penala spasio Juventus teškog poraza od Atalante

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 31. kola italijanske Serije A Juventus i Atalanta remizirali su rezultatom 2:2.

Atalanta je fantastično otvorila meč i već u prvih 15 minuta nisu dozvolili Juventusu da, u nogometnom žargonu rečeno, "pređe centar", a onda je plod takve igre stigao u 16. minuti kada je fantastičnu akciju nakon asistencije Gomeza u pogodak pretvorio Zapata.

Boginja iz Bergama, kako je jedan od nadimaka ovog kluba, nastavila je s dobrom igrom i u potpunosti je kontrolisala ovaj susret, držala je Juventus duboko na njihovoj polovini, a do kraja prvog poluvremena Stara dama nije uspjela napraviti nijednu pravu šansu.

Može se reći da se i u igri Juventusa u prvom poluvremenu osjetilo to da nedostaje Miralem Pjanić koji je čitav meč proveo na klupi za rezervne igrače.

Ipak, već na početku drugog poluvremena, Juventus stiže do poravnanja. Marten de Roon je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Cristiano Ronaldo kojem je ovo 27. pogodak u italijanskoj Seriji A.

Atalanta je nastavila s hrabrom igrom i napadima prema golu Juventusa, a onda u 81. minuti Malinovsky postiže gol za 1:2, čim je šokirao navijače Stare dame širom svijeta s obzirom na to da je njihov tim bio na ivici poraza, kojim bi znatno ugrozili šanse za titulu prvaka.

Slično kao i prvi put, Juventusu je u finišu sviran još jedan penal, ovaj put nakon što je Muriel igrao rukom, a siguran realizator opet je bio Ronaldo koji je pogodio za konačnih 2:2.

Atalanta nakon ove utakmice ima 67 osvojenih bodova, devet manje od Juventusa koji ostaje na prvom mjestu sa osam bodova više od Lazija koji je u ranije odigranom meču izgubio od Sassuoloa sa 2:1.