Legendarni Portugalac
22

Ronaldo: Rivalstvo s Messijem je bilo zdravo, bili smo simboli naših klubova

D. B.
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo smatra da ga je igranje u istoj ligi s Lionelom Messijem učinilo boljim nogometašem.

Ronaldo i Messi su bili na suprotnim stranama igrajući za španske rivale Real Madrid i Barcelonu, a to rivalstvo je trajalo od 2009. do 2018. godine kada je Portugalac otišao u Juventus.

"Mnogo ljudi smatra da smo 'hranili' jedan drugog, da nas je igranje u istoj ligi učinilo boljim. To je sigurno istina, osjećao sam njegovo prisustvo više u Madridu nego u Manchesteru. Bilo je to zdravo rivalstvo, bili smo simboli naših klubova. Mislim da je nedavno izjavio da mu nedostajem na takmičarskom nivou", izjavio je Ronaldo za France Football.

Nije tajna da je Ronaldo oduvijek želio biti najbolji igrač svijeta, ali sada tvrdi da će to zaboraviti kada okači kopačke o klin.

"Dobro je kada se o vama govori na lijep način. Lijepo je ako budu govorili da sam bio najbolji, fantastičan igrač. Danas slušam sve što govore o meni, ali kad sve bude gotovo, na kraju moje karijere, neću obraćati pažnju, jer ću se odvojiti od svega", rekao je Portugalac.

Priznao je da ima više motiva na utakmicama Lige prvaka, kao i u dresu reprezentacije Portugala.

"Da se ja pitam, igrao bih samo važne utakmice, one za reprezentaciju i one u Ligi prvaka. Takve utakmice me motivišu, kada je ulog ogroman. No, morate biti profesionalni i ispoštovati svoju porodicu, kao i klub koji vas plaća. Morate davati sve od sebe svaki dan", završio je Ronaldo.