Nogomet
98

Ronaldo: Riječ gubiti ne postoji u mom riječniku

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Najskuplji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo briljirao je sinoć u 33. kolu Primere zabivši svoj sedmi ovosezonski hat-trick za visoku gostujuću pobjedu Reala nad madridskim rivalom Atleticom 4-1.

Bila je to pobjeda kojom je Real očuvao četiri boda prednosti ispred drugoplasirane Barcelone na prvenstvenoj tabeli i kojom je "Kraljevski klub" napravio novi korak bliže osvajanju prvenstvenog naslova.

"Puno je još ostalo do kraja, ali osvajanje Primere sada je bliže. 'Gubiti' ne postoji u mom riječniku", rekao je Ronaldo.

"Bio je očit pritisak na nama jer je Barcelona pobijedila svoju utakmicu, ali i dalje imamo četiri boda prednosti."

Portugalac je potom izrazio zadovoljstvo vlastitim učinkom i podizanjem golgeterskog konta do brojke 40, ali se nije propustio ni zahvaliti saigračima.

"Vrlo sam sretan što sam zabio i asistirao. Moramo ovako nastaviti. Vrlo sam sretan, ali bez svojih saigrača to ne bih uspio."

Ronaldo je ove sezone dogurao do brojke od 52 gola u svim takmičenjima, a hat-trickom Atleticu postao je prvi igrač u historiji Primere kojem je u jednoj sezoni uspjelo zabiti 20 golova na gostovanjima.