Nogomet
0

Ronaldo: Realu sada treba trener čvrste ruke

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilaski napadač Corinthiansa i nekad trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e, Ronaldo (32), komentirao je stvaranje novih "galacticosa" u Real Madridu.

Ronaldo je u prvom predsjedničkom mandatu Florentina Pereza bio jedna od najvećih zvijezda Reala uz Zinedinea Zidanea, Luisa Figa i Davida Beckhama, pa mu je dobro znano kako je igrati u ekipi krcatoj zvučnim imenima.

  • Dobro smo igrali u prvoj sezoni (sezona 2003. kada je Real osvojio špansko prvenstvo) i prvu polovinu sljedeće sezone. Ali nakon odlaska Vicentea del Bosquea, kada je Carlos Queiroz preuzeo tim, mučili smo se i nismo mogli ništa napraviti - rekao je Ronaldo za brazilsku TV stanicu Globo.

Sljedeće će sezone Real u momčadi imati dva najbolja nogometaša iz protekle dvije sezone, Cristiana Ronalda i Kaku, za koje je kombinirano platio 161 milion eura. Stoga Ronaldo treneru Manuelu Pellegriniju predviđa težak zadatak, ali ne i neizvodiv.

  • Najvažnija stvar kada imate momčad puno zvijezda je čvrsto trenersko vodstvo. Nije lako biti na čelu takve ekipe i važno je za trenera da se okruži ljudima kojima vjeruje.

Ipak, brazilski je napadač uvjeren da će njegov imenjak s kojim ga se upoređuje i Kaka, uspjeti i polučiti dobre rezultate s Realom.

  • Usporedbe između mene i Cristiana Ronalda bile su neizbježne jer nosimo isto ime. Ronaldo ispisuje svoju nogometnu historiju, dok sam ja svoju već ispisao i nastavljam to činiti ovdje u Corinthiansu. I Ronaldo i Kaka su obojica sjajna pojačanja i inteligentni igrači i vjerujem u uspjeh momčadi - zaključio je najbolji strijelac u historiji svjetskih prvenstava s 15 pogodaka.