Negirao navode
15

Ronaldo priznao plaćanje 375.000 eura za ušutkivanje žene koja ga je optužila za silovanje

N. K.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Advokati Cristiana Ronalda prvi put javno priznali su kako je nogometaš platio ženi koja ga je optužila za silovanje 375.000 eura kako bi šutila o optužbi iz 2009. godine, javlja independent.

Kathryn Mayorga je prošle godine podnijela tužbu državnom sudu u nastojanju da nagodbu učini nevalidnu ističući kako su Ronaldo i njegov pravni tim iskoristili njeno krhko emocionalno stanje nakon što ga je optužila da ju je seksualno napao poslije upoznavanja u noćnom izlasku u Las Vegasu.

Juventusov nogometaš je negirao sve optužbe i nisu podnese nikakve kaznene prijave nakon što su tužitelji u Las Vegasu zaključili da se "ne mogu dokazati van razumne sumnje".

Ronaldovi advokati su tvrdili kako je par vodio sporazumni seks u junu 2009. godine te su optužili Kathryn za pokušaj iznude portugalskog nogometaša.

Pravni tim Mayorge ponovo je pokrenuo tužbu na saveznom sudu i zatražio istu invalidnost kojom se traži novčana odšteta od najmanje 165.000 funti.

U zavedenim spisima Ronaldovih advokata od petka, može se vidjeti kako su priznali isplatu 375.000 eura koja su uplaćena Kythryn "za održavanje povjerljivosti njihovog spora".

Ronaldo tvrdi da bi Nevadini statuti ograničenja i potpisani sporazum o povjerljivosti trebali poništiti njene tvrdnje budući da nije uspjela predstaviti dovoljno dokaza o tvrdnji te da joj nije nedostajala mentalna sposobnost da prihvati uvjete u sedmicama nakon navodnog incidenta.