Riječi hvale
32

Ronaldo pri prvom susretu iznenadio selektora Portugala svojim ponašanjem

E. K.
Martinez i Ronaldo u zagrljaju (Foto: EPA)
Martinez i Ronaldo u zagrljaju (Foto: EPA)
Legendarni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo ponašanjem je iznenadio selektora reprezentacije Portugala Roberta Martineza pri njihovom prvom susretu.

Martinez je u januaru 2023. godine sjeo na klupu reprezentacije Portugala i to svega mjesec nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje su poraženi od Maroka u četvrtini finala rezultatom 1:0.

Ronaldo je nakon te utakmice završio u suzama te su mnogi smatrali da je završio reprezentativnu karijeru budući da je u utakmicama nokaut faze protiv Švicarske i Maroka bio na klupi za rezervne nogometaše.

Ipak, Martinez je odmah naglasio da je kapiten važan dio njegovih planova te je od tada postigao devet golova u sedam utakmica pod njegovim vodstvom što je rezultiralo plasmanom Portugalaca na Euro 2024. godine brže nego na bilo koji drugi turnir u historiji.

"Nikada nisam volio birati igrače prema imenu, a da nisam upoznao osobu koja stoji iza fudbalera", rekao je bivši menadžer Wigana i Evertona za Cadena SER te dodao:

"Pokušao sam da upoznam sve koji su bili na spisku za Svjetsko prvenstvo, a kada sam upoznao Cristiana, otkrio sam da je to igrač koji je željan da nastavi da daje sve za reprezentaciju. Vidio sam osobu koja je željela da bude veoma posvećena i koja je na usluzi ekipi. Nešto što ne mora biti tako kod igrača poput Cristiana koji su postigli sve u životu. Istina je da sam bio veoma iznenađen što je imao tu poniznost i želju da služi reprezentaciji. To je bila polazna tačka i temelj svih igrača koji su ušli u ovu svlačionicu", rekao je Martinez.

Iako je prešao u Al-Nassr, Ronaldo je nastavio dobivati pozive za reprezentaciju, a nedavno je protiv BiH postigao dva gola.