|

Ronaldo postaje promotor SP-a 2014.

Ronaldo postaje promotor SP-a 2014.
0
T
Totalsport
16.2.2011. u 20:42
0
komentara
0

dijeljenja
Ronaldo postaje promotor SP-a 2014. Ronaldo (Foto: AP)
Legendarni, tek umirovljeni nogometaš Ronaldo pomoći će promovisati Sao Paulo, jednog od gradova-domaćina Svjetskog prvenstva 2014. godine kojeg će organizovati Brazil.
Samo dva dana nakon što je obznanio da prekida karijeru, Ronaldo je u srijedu potvrdio da je prihvatio ukazanu mu ponudu da postane jedan od članova organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva.

Ronaldo je kazao da će mu "biti čast" pomoći Sao Paulo da postane najbolji među dvanaest gradova u kojima će se turnir održati.

Osamnaestogodišnju karijeru Ronaldo je prekinuo u ponedjeljak popustivši u borbi sa bolešću i povredama. Osvojio je dva naslova svjetskih prvaka s Brazilom (1994. i 2002. godine), te je službeno najbolji strijelac na Svjetskim prvenstima s ukupno 15 postignutih pogodaka. Postizao ih je kroz tri Mundijala (1998., 2002. i 2006.).

FIFA je brazilskog majstora lopte i bivšeg napadača Cruzeira, PSV-a, Barcelone, Intera, Real Madrida, Milana i Corinthinasa najboljim proglašavala tri puta, dok je u izboru France Footballa trijumfovao dva puta.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.