Nogometni otac
139

Ronaldo poslao emotivnu poruku Fergusonu: Ti si veliki trener i prekrasna osoba

Klix.ba
Foto: Printscreen/Instagram
Foto: Printscreen/Instagram
Jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo nije zaboravio bivšeg menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona koji je jedan od najzaslužnijih za sve što je Portugalac tokom svoje bogate karijere napravio.

Ferguson je 2003. godine doveo Ronalda iz Sportinga, a Portugalac je u narednih šest godina odigrao 196 utakmica i postigao je 84 pogotka. Ronaldo je odigrao svih 90 minuta u pobjedi njegovog Juventusa protiv Manchester Uniteda rezultatom 1:0, a nakon meča na društvenim mrežama objavio je fotografiju s bivšim menadžerom Crvenih đavola i jednim od najboljih trenera svih vremena - Alexsom Fergusonom.

Ronaldo je napisao da mu je izuzetno drago vidjeti Fergusona u dobroj formi nakon što je prije nekoliko mjeseci bio u bolnici, a kazao je da se radi o velikim treneru i ono još važnije, prekrasnoj osobi.

"Veliki trener i ono najvažnije, prekrasna osoba. Naučio me toliko toga na terenu, kao i van njega. Sjajno je vidjeti te u dobroj formi, šefe" napisao je Cristiano na Instagramu.

Navijači Manchester Uniteda također nisu zaboravili šta je sve Ronaldo uradio za ovaj klub te su mu tokom utakmice više puta skandirali, a još jednom podsjećamo, Stara dama je pogotkom Dybale upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.