Daleko od prvog tima
21

Ronaldo ponovo na terenu, ali mora igrati utakmicu kakvu nikada nije ni zamišljao

D. P.
Ronaldo s omladincima Uniteda (Foto: Instagram)
Ronaldo s omladincima Uniteda (Foto: Instagram)
Višemjesečnoj drami o Cristianu Ronaldu čini se da je došao kraj, a portugalski nogometaš danas se konačno vraća na teren nakon što nije odradio pripreme s Manchester Unitedom.

Najteže ljeto u karijeri Cristiano Ronaldo privodi kraju, makar kada su u pitanju poslovne obaveze na nogometnom terenu. Tražio je transfer od Manchester Uniteda kako bi negdje igrao Ligu prvaka, no tri velika kluba su ga odbila.

United ga nije želio prodati, a on je u znak bojkota propustio cijele pripreme kluba. Prošle sedmice se vratio na Old Trafford i obavio nekoliko sastanaka s klubom nakon kojih nije želio odstupiti od želje da ode, ali ni klub nije promijenio stav i odlučeno je da Ronaldo mora ostati.

Kako nije prošao pripreme, Portugalac jučer nije igrao prijateljski meč protiv Atletico Madrida (poraz 0:1). Tu su nastupile sve najveće zvijezde kluba, ali ne i Ronaldo koji će na teren danas.

Ronaldo je primoran odigrati utakmicu s mladim timom Manchester Uniteda te igračima koji jučer nisu bili u konkurenciji za Atletico Madrid. To će biti pripremni meč kakvog sigurno nikada nije zamišljao da će igrati.

Kako bi se vratio u kakvu-takvu takmičarsku formu, Ronaldo danas izlazi na teren protiv Rayo Vallecana zajedno s Unitedovim omladincima. Susret se igra u 17 sati po našem vremenu na Old Traffordu.

"U nedjelju igra kralj", napisao je Ronaldo na Instagramu, a sve je potvrdio i trener Erik ten Hag.

Nizozemski stručnjak je naglasio da će Ronaldo sigurno igrati s Unitedovim omladincima, ali da nije poznato koliko će snage imati te koliko će minuta odigrati.

Podsjetimo, sezona elitnog engleskog nogometa počinje već narednog vikenda, a Manchester United je domaćin Brightonu. Gotovo izvjesno je to da Ronaldo neće nastupiti protiv Galebova.