Moćnih 11 igrača
16

Ronaldo odabrao najbolji tim u historiji, fanovi razočarani jer je izostavio jednog čarobnjaka

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Slavni brazilski as Ronaldo Nazario je u razgovoru za Daily Mail dobio nimalo zahvalan zadatak - odabrati najbolji tim u historiji nogometa.

"Originalni" Ronaldo, koji je na prijelazu između dva vijeka bio najbolji nogometaš na planeti je bez razmišljanja odmah na poziciju golmana uvrstio Gianluigija Buffona.

Također, "kao iz topa" je u odbranu postavio sunarodnjake Cafua i Roberto Carlosa, te Buffonove legendarne saigrače Paola Maldinija i Fabija Cannavara.

Kada je došao red na vezni red, Ronaldo je odmah rekao ime Zinedinea Zidanea, a potom je dugo razmišljao koju dvojicu igrača će mu pridružiti u veznom redu. Na kraju je izbor pao na Diega Maradonu i Pelea.

U napadu nije bilo dileme - uz sebe je stavio Lionela Messija, dok se za posljednju poziciju u napadu predomišljao, a na kraju je u svoj tim snova stavio Cristiana Ronalda.

Mnogi fanovi su bili razočarani upravo posljednjim igračem kojeg je uvrstio u svoj idealni tim.

Naime, oni su se nadali da će na poziciju napadača uz sebe i Messija staviti svog legendarnog saigrača Ronaldinha, no čini se da ipak Ronaldo nije pogriješio u odabiru idealnog tima.

Iako je ova ekipa izuzetno ofanzivna, čini se da joj zaista niko ne bi mogao parirati.