Nogomet
0

Ronaldo: Neki nisu željeli da igram

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA)
Za Cristiana Ronalda polufinalna utakmica Lige prvaka protiv Bayerna bila je povratnička nakon što je propustio prethodne četiri zbog povrede koljena.

"Bio sam zabrinut jer je ovo bila moja prva utakmica u tri sedmice, ali imam samopouzdanja. Nisam želio ništa forsirati, ali osjećao sam se dobro pa sam igrao. Cristiano se vratio da pomogne ekipi. Bilo je onih koji nisu željeli da igram, ali i onih s drugačijim mišljenjem", rekao je Ronaldo, ne želeći ulaziti u pojedinosti oko toga ko nije želio njegov nastup.

Portugalac je bio glavni protagonist kod Realovih akcija opasnih po gol Manuela Neuera. Uostalom, učestvovao je kod jedinog gola na utakmici izbacivši na lijevom boku Fabija Coentraa koji je potom dodao strijelcu Karimu Benzemi. Ali, istovremeno se vidjelo da Ronaldo nije na svom maksimumu, budući je u prvom poluvremenu promašio priliku iz koje inače postiže pogodak i zatvorenih očiju.

"Osjećam se sjajno i bit ću spreman za sljedeće utakmice. Imamo lijepu prednost i ako postignemo pogodak zakomplicirat ćemo im stvari."