Legendarni Brazilac
191

Ronaldo Nazario: Cristiano je unikatan igrač, ali Messi u nogomet unosi više magije

Klix.ba
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo Nazario (Foto: EPA-EFE)
Nekada fenomenalni brazilski nogometaš Ronaldo Nazario hvalio je Portugalca Cristiana Ronalda, no, otkrio je da se više divi Lionelu Messiju.

"Cristiano Ronaldo je zahvaljujući svom nevjerovatnom stavu i pobjedničkom mentalitetu zaista unikatan igrač. Ipak, moram priznati da Lionel Messi unosi više magije u nogomet svojim driblinzima, kompletnom formom igranja nogometa i sposobnošću da stvori iznenađujuće situacije u napadu", izjavio je Ronaldo za Bild.

Ronaldo Nazario je osvojio Svjetsko prvenstvo 1994. i 2002. godine, a postigao je ukupno 15 golova. Ispred njega se na vječitoj listi nalazi samo Miroslav Klose sa 16 pogodaka.

"Cristiano je tehnički svestran. Vrijeme će pokazati koje mjesto u historiji mu je namijenjeno. Najbolje što mu se dogodilo jeste prelazak u Real Madrid, ali je i u Manchester Unitedu postigao nevjerovatan broj golova. U Realu je postao još kompletniji igrač, ali je istina da osvajanje Mundijala uvijek pomogne kada je riječ o ulasku u grupu najvećih igrača svijeta", završio je Brazilac.