Zaboravio sve probleme
68

Ronaldo nakon Juventusove blamaže nije trenirao pa kupio Ferrari od 1,6 miliona eura

K. H.
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Cristiano Ronaldo u ponedjeljak nije trenirao s ekipom Juventusa nakon blamaže protiv Milana (3:0) već je s čelnicima kluba posjetio fabriku Ferrarija u Maranellu i pri tome dodatno proširio svoj vozni park.
La Gazzetta dello Sport piše da Ronaldo nije trenirao s ostatkom ekipe na jučerašnjem treningu već da je s čelnikom kluba Andreom Agnellijem i izvršnim direktorom Exora Johnom Elkannom otišao u fabriku Ferrarija. Exor je grupacija koju vodi obitelj Agnelli koja, između ostalog, kontroliše Juventus i Ferrari.

Navodi se da je Ronaldo u Maranello stigao helikopterom, a da ga je dočekao direktor Ferrarija Mattia Binotto. Također je ovaj portugalski igrač uručio potpisan dres vozačima Formule 1 Leclercu i Carlosu Sainzu te je pozirao s njima.

Calciomercato tvrdi i to da je Ronaldo tom prilikom kupio Ferrari Monza SP2 za 1,6 miliona eura. Navodi se da je serija ovog automobila ograničena i da je već jedan primjer u posjedu Zlatana Ibrahimovića, kao i Maxa Verstappena i Britanca Gordona Ramseyja, između ostalih. Automobil pogledajte ovdje.
Ferrari Monza SP2
Ferrari Monza SP2

Nogometaš Juventusa posjeduje također posjeduje i Ferrari F430, Phantom Rolls-Royce, Lamborghini Aventador i kultni Maserati GranCabrio.

Bentley Continental GTC je još jedan ljepotan u Ronaldovoj kolekciji, kao i McLaren Senna, kojeg je kupio za 750.000 funti.

Njegova djevojka Georgina Rodriguez također ga je iznenadila sa Mercedes G karavanom od 600.000 funti za njegov 35. rođendan, ali u februaru ove godine kupio je Bugatti Centodieci.

Ronaldo je inače poznat kao veliki kolekcionar automobila i redovni je kupac Bugatti vozila. Prethodno je kupio modele kao što su Veyron, Chiron i La Voiture Noire, a najnoviji Bugatti Centodieci sa 1.600 konjskih snaga može razviti brzinu od 100 kilometara na sat za 2,4 sekunde.

Ipak, portuglaski as će morati pričekati neko vrijeme da testira ovog ljubimca s obzirom da je Bugatti proizvodnju ovog modela započeo tek prije nekoliko mjeseci i očekuje se da će biti gotov do 2022. godine.