Nogomet
1

Ronaldo najbolji portugalski strijelac, Španija bolja od Italije

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Portugalska nogometna reprezentacija rezultatski je uvjerljivo, s 5-1, savladala Kamerun u prijateljskom susretu odigranom u Leiriji.

Prvi gol za Portugalce postigao je Cristiano Ronaldo u 21. minuti.

 Gol koji je Ronaldo postigao bio je njegov 48. u 110. nastupu u dresu portugalske reprezentacije, a 49. je postigao u 83. minuti za konačnih 5-1. Tako je izbio na sam vrh liste najboljih strijelaca u historiji vlastite zemlje. Iza svojih leđa Ronaldo je ostavio Pedra Pauletu koji je postigao 47 golova u 88 reprezentativnih nastupa.

Preostale golove za Portugal zabili su Raul Meireles, Fabio Coentrao i Edinho, dok je jedini gol za Kamerun postigao Lorientov napadač Vincent Aboubakar.

U meču nogometnih velesila Španija je na Vicente Calderonu u Madridu pobijedila Italiju 1-0. Presudio je gol Pedra Rodrigueza iz 63. minute. Postigao je pospremivši jedan "otpadak" prizemnim udarcem posred gola s nekih desetak metara, a dojam je da je golman Azzurra Gianluigi Buffon u toj situaciji mogao puno bolje reagirati.

Prijateljske utakmice:

Portugal - Kamerun 5-1 (Ronaldo 21, 83, Meireles 66, Coentrao 67, Edinho 77 / Aboubakar 43) Španija - Italija 1-0 (Pedro 63)