Sjajan gol za pobjedu
171

Ronaldo: Morat ću pogledati pogodak još jednom; Allegri: Ovo je podvig nevjerovatnog igrača

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo postigao je spektakularan pogodak u pobjedi Stare dame na gostovanju kod Empolija rezultatom 2:1 čime je svojoj ekipi donio izuzetno važna tri boda.

Ronaldo je pitanje pobjednika riješio u drugom poluvremenu s dva postignuta pogotka, prvi s penala, a drugi nakon što je s nekih 25 metara silovito šutirao i prelijepim pogotkom donio tri boda svojoj ekipi.

Nakon meča, Portugalac je kazao da je meč bio izuzetno težak, ali da se ne sjeća jasno pogotka jer se sve odvilo jako brzo.

"Bila je ovo jedna čvrsta utakmica, teška za obje ekipe. Znali smo da će biti komplikovano, trener je to najavio, ali odgovorili smo kako treba i stigli smo do pobjede. Ne sjećam se gola baš najbolje, mislim da ću ga morati pogledati još jednom jer se sve desilo jako brzo. Šutirao sam jer sam vjerovao u sebe", kazao je Ronaldo.

Riječi hvale za Portugalca imao je i trener Juventusa Massimiliano Allegri koji je rekao da je Stara dama stigla do pobjede zahvaljujući podvigu nevjerovatnog igrača.

"Stigli smo do pobjede zahvaljujući podvigu nevjerovatnog igrača, a nadam se da će djeci pokazivati gol kako bi ga pokušali kopirati", kazao je Allegri.

S nova dva pogotka, Ronaldo je stigao do brojke od sedam pogodaka u Seriji A te je trenutno drugi strijelac. Na prvom mjestu je napadač Genoe Piatek koji je postigao devet pogodaka.