Puklo prijateljstvo
26

Ronaldo je ucjenjivao menadžera prije nego što su prekinuli višegodišnju saradnju

N. K.
Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: Instagram)
Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: Instagram)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je transferom u Saudijsku Arabiju napravio pravu nogometnu revoluciju, a čini se da je i uradio neke postupke o kojima će se pričati.
Naime, Ronaldo je prije odlaska u Al-Nassr raskinuo saradnju s dugogodišnjim menadžerom Jorgeom Mendesom, a španski mediji sada otkrivaju i detalje ove svađe.

Portugalac je navodno ucjenjivao Mendesa prije nego što je njihova saradnja raskinuta budući da je Ronaldo želio karijeru nastaviti u Bayernu ili Chelseaju, tvrdi list El Mundo.

Ostale opcije koje mu je Mendes mogao ponuditi uopšte mu nisu bile privlačne pa ga je Ronaldo uslovio s imenima dva velikana ili prekidom saradnje.

Do Ronaldovog transfera u ove klubove nije došlo. Chelsea je stopirao transfer jer tadašnji trener Thomas Tuchel nije bio spreman za takvu saradnju, dok su u Bayernu procijenili da se Portugalac ne uklapa u sistem koji trenutno forsiraju.

Tokom prethodne jeseni pričalo se da su za Ronalda zainteresovani Borussija i Atletico, ali transferi u te klubove nisu bili blizu realizacije.

Portugalac je svakako želio samo u Bayern ili Chelsea pa se na kraju skrasio u Saudijskoj Arabiji, a saradnja s Mendesom je okončana.