Ruud van Nistelrooy
0

"Ronaldo ima sve što je potrebno"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Holandski napadač Real Madrida Ruud van Nistelrooy (32) svesrdno je podržao transfer Cristiana Ronalda (24) iz Manchester Uniteda vrijedan 94 miliona eura.

Van Nistelrooy Ronalda dobro poznaje iz zajedničkih dana provedenih u klubu s Old Trafforda, a nakon Nistelrooyova odlaska u Real 2006. godine, Ronaldo je još napredovao, te je za svoje igre prošle godine dobio nagradu FIFA-e i France Footballa za najboljeg nogometaša.

"Dobri su igrači u ekipi uvijek dobrodošli. Ronaldo je jako mlad, ali ima puno iskustva nakon što je igrao na Svjetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu, Ligi prvaka i engleskom prvenstvu. Jako je dobar fizički i tehnički i mislim da ima apsolutno sve što treba da postane najbolji na svijetu", rekao je Van Nistelrooy za klupske internet stranice.

Inače Holanđanin se u posljednje vrijeme konstantno povezuje po medijima s Tottenhamom u kontekstu transfera. Tottenhem Realu nudi 1.25 miliona funti odštete za Van Nistelrooya, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 33 godine, a s Realom ima ugovor još samo za sljedeću sezonu.

Podsjetimo, Van Nistelrooy je početkom novembra prošle godine morao razočarati svoje poslodavce objavom da ide na operaciju meniskusa u desnom koljenu, zbog čega je propustio najveći dio prošle sezone.