Zinedine Zidane
0

"Ronaldo i Messi su dobri, Ribery je najbolji"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nekadašnji francuski reprezentativac Zinedine Zidane (37), a danas savjetnik predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, jasno je rekao ko je, prema njegovom mišljenju, najbolji igrač današnjice.
  • Postoji puno dobrih nogometaša na svijetu, poput Cristiana Ronalda ili Messija, ali za mene je najbolji Ribery. Ali ne govorim to zato jer je Francuz, već zato što je jako dobar – rekao je Zidane za ESPN.

Ribery (26) je na meti Reala od početka prelaznog roka, ali zasad je njegov klub Bayern München nepopustljiv u svojim zahtjevima, te je postavio "odštetnu letvicu" na čak 80 miliona eura. Iako je Real za kupovinu Ronalda potrošio čak 94 miliona eura, a za Kaku 67 miliona, za francuskog veznjaka očito nije spreman tako duboko posegnuti u džep, barem ne zasad.

Zidane je također objasnio da bez obzira koga Real još kupi do kraja prelaznog roka, da se ekipa “kraljevskog kluba” se ne bi smjela ponovo nazivati “galacticosima”.

  • Predsjednik Reala želi najbolje igrače u svojoj ekipi, ali ne bi ih smio nazivati “galacticosima”. Sjećam se kada su nas zvali tako, tim u kojem smo igrali Beckham, Figo, Ronaldo i ja, i rezultati su bili jako negativni. Ljudi bi samo trebali reći da tamo igraju najbolji igrači i to je to - objasnio je nekad trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e.